Mikä ihmeen showrunner?

Kuva

 

 

Tervetuloa Showrunner-päivään 15.11.2013 Yleisradion Ison Pajan auditorioon!

Aamukahvia ja suolapalaa on tarjolla kello 9.15 alkaen, ohjelma kello 10-16 

Showrunner on se henkilö, joka on tuotannollisesti ja taiteellisesti päävastuullinen läpi koko tv-sarjatuotannon. Useimmiten tämä henkilö on sarjan käsikirjoittaja. Meillä Suomessa titteli ja käytäntö on vielä vähemmän tunnettu, maailmalla sitä käytetään yleisesti pitkissä tv-sarjoissa. Käsikirjoittajien Kilta järjestää yhteistyössä Yleisradion ja Favexin kanssa tilaisuuden jossa pohditaan miten malli sopii Suomeen. 

Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti tuottajille, ohjaajille, käsikirjoittajille ja tilaajille. 

Keskustelun avaavat kaksi ulkomaista vierasta: 

Steve Kronish on amerikkainen käsikirjoittaja, joka kirjoittanut mm. MacGyver tv-sarjaa. Hän on toinen Kuuma Piiri –sarjan luojista ja toiminut sen jälkeen kirjoittaja/showrunnerina mm. Pimeyden sydän  (The Profiler), 24 ja The Kennedys´ -sarjoissa.  Tällä hetkellä hän kirjoittaa 4-osaista tv-sarjaa Marilyn Monroesta ja toimii siinä myös showrunnerina. Kronishilta kuulemme, miten malli käytännössä toimii USA:ssa. 
 

 

Camilla Hammerich on tanskalaisen Vallan linnake -menestysdraaman tuottaja. Hän kertoo, miksi päästi käsikirjoittajan tv-sarjatuotantonsa taiteelliseen johtoon. Tarkoituksena on myös selvittää miten tanskalainen showrunner-malli eroaa amerikkalaisesta. 

 

 
 

 

Iltapäivällä on vuorossa paneelikeskustelu, jossa käsikirjoittaja Mikko Pöllä, käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa, tuottaja Teea Hyytiä ja tilaaja Olli Tola keskustelevat siitä, miten malli sopisi Suomeen. Paneelikeskustelun jälkeen on yleisökeskustelun vuoro. Keskustelukielenä on pääosin englanti. 

 

 

 

Tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja! Ilmoittaudu siis nopeasti. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 11.11 mennessä!

Tilaisuus on ilmainen. Lounastaa voi omakustanteisesti Ylen Ison Pajan ravintolassa. Tilaisuuden päättää vapaamuotoinen seurustelutilaisuus

Tervetuloa! 
Käsikirjoittajien Kilta, Yle, Favex 
Mukana tukemassa tilaisuutta: Suomen elokuvasäätiö ja AVEK 

 

 
   
 

 

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.