SELOn uuden puheenjohtajan tavoitteet

SELO ry:n uusi puheenjohtaja Heikki Kujanpää kokee tärkeäksi, että
elokuvataide säilyy Suomessa monimuotoisena, ja että sitä tuetaan
kulttuurisin eikä tuotanto-taloudellisin perustein. Nykyisessä
taloudellisessa tilanteessa ja elokuvan julkisen tuen vähentyessä on SELO ry:n on otettava Kujanpään mielestä entistä näkyvämpi rooli kotimaisen elokuvan elinehtojen puolustajana.

Vahvistaakseen ohjaajan asemaa SELO ry tarvitsee yhtenäisen ohjaajakunnan. Tämä tarkoittaa Kujanpään mielestä lisää yhteisiä tapahtumia, joissa kokemusten vaihto mm. sopimusasioista ja ammattiin liittyvistä haasteista on mahdollista.

Uuden puheenjohtajan pyrkimyksenä on, että tekijät voisivat hyödyntää
tehokkaammin uuden tekniikan mahdollisuuksia elokuvanteossa ja  teoksiensa levityksessä. Näiden mahdollisuuksien edistäminen on yksi SELOn tulevaisuuden haasteista.
 

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.
Kannanotto itseä ja toisia kunnioittavan työkulttuurin puolesta
Viime päivinä on raportoitu elokuva-alan sisällä tapahtuneista vallan väärinkäytöksistä, jotka ovat tulleet näkyviin erityisesti seksuaalisena häirintänä. Selo tuomitsee tällaisen käytöksen yksiselitteisesti ja haluaa muistuttaa, että elokuvateoksen ensisijaisena tekijänä ohjaajalla on suuri moraalinen vastuu siitä, miten hän käyttää valtaansa elokuvatuotannossa. Tavoitteena tulee olla avoin, itseä ja toisia kunnioittava työkulttuuri.
Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.