ELOKUVASÄVELTÄJIEN JA OHJAAJIEN YHTEISTYÖSEMINAARI 29.11.

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry ja Säveltäjät ja sanoittajat ELVIS ry ylpeänä esittää:
ELOKUVASÄVELTÄJIEN JA OHJAAJIEN YHTEISTYÖSEMINAARI

PAIKKA: SES audiotorio Kanavakatu 12 Helsinki AIKA: 29.11. klo 10 - 16

Säveltäjien ja elokuvaohjaajien yhteistyö on tunteellinen tango, jossa on opeteltava yhteiset askeleet ja tahtilaji. Nyt annamme säveltäjien kertoa, miltä yhteistyö heidän kannaltaan tuntuu. Astuvatko ohjaajat varpaille? Kumpi vie? Seminaarissa elokuvasäveltäjät Päivi Takala, Timo Hietala ja Pessi Levanto kertovat kuinka heidän työnsä ovat syntyneet. Kuinka löytyi yhteinen kieli ohjaajan ja säveltäjän välillä? Mistä säveltäjä saa ensimmäisen, perimmäisen ideansa? Millä tavoin musiikki saa kohtaukset tuntumaan ja vaikuttamaan? Säveltäjä ja tutkija Kaapo Huttunen alustaa aiheesta ”Suomalaisten 2000-luvun elokuvaohjaajien musiikkidramaturginen työskentely”. Elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää moderoi tapahtuman ja paneelikeskustelun.

 

Aikataulu:

10.00 Aloituskahvit Auditorion aulassa

10.20 Kaapo Huttusen alustus

10.40 Keskustelu

11.00 Timo Hietala, Päivi Takala ja Pessi Levanto. Alustukset: miten työni syntyivät (1-3 keissiä) ja miten yhteistyö ohjaajien kanssa sujui.

13.00 Soppaa ja minglausta Auditorion aulassa.

13.45 Tuomas Kantelinen: Kansainvälistymisestä

14.15 Paneelikeskustelu Miten säveltäjien ja ohjaajien välistä yhteistyötä voisi parantaa? Millaista on hyvä elokuvamusiikki? Onko siinä kansallisia erityispiirteitä? Manipuloiko Hollywood –tuotantojen estetiikka sitä mitä odotamme elokuvien musiikilta?"

15.30 Yhteenveto ja loppukahvit.
(Tila varattu klo 16 asti)

 

Seminaari on maksuton. Pyydämme ilmoittautumaan 25.11. mennessä osoitteeseen info@selo.fi.

Tervetuloa!

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.