ELOKUVASÄVELTÄJIEN JA OHJAAJIEN YHTEISTYÖSEMINAARI 29.11.

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry ja Säveltäjät ja sanoittajat ELVIS ry ylpeänä esittää:
ELOKUVASÄVELTÄJIEN JA OHJAAJIEN YHTEISTYÖSEMINAARI

PAIKKA: SES audiotorio Kanavakatu 12 Helsinki AIKA: 29.11. klo 10 – 16

Säveltäjien ja elokuvaohjaajien yhteistyö on tunteellinen tango, jossa on opeteltava yhteiset askeleet ja tahtilaji. Nyt annamme säveltäjien kertoa, miltä yhteistyö heidän kannaltaan tuntuu. Astuvatko ohjaajat varpaille? Kumpi vie? Seminaarissa elokuvasäveltäjät Päivi Takala, Timo Hietala ja Pessi Levanto kertovat kuinka heidän työnsä ovat syntyneet. Kuinka löytyi yhteinen kieli ohjaajan ja säveltäjän välillä? Mistä säveltäjä saa ensimmäisen, perimmäisen ideansa? Millä tavoin musiikki saa kohtaukset tuntumaan ja vaikuttamaan? Säveltäjä ja tutkija Kaapo Huttunen alustaa aiheesta ”Suomalaisten 2000-luvun elokuvaohjaajien musiikkidramaturginen työskentely”. Elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää moderoi tapahtuman ja paneelikeskustelun.

 

Aikataulu:

10.00 Aloituskahvit Auditorion aulassa

10.20 Kaapo Huttusen alustus

10.40 Keskustelu

11.00 Timo Hietala, Päivi Takala ja Pessi Levanto. Alustukset: miten työni syntyivät (1-3 keissiä) ja miten yhteistyö ohjaajien kanssa sujui.

13.00 Soppaa ja minglausta Auditorion aulassa.

13.45 Tuomas Kantelinen: Kansainvälistymisestä

14.15 Paneelikeskustelu Miten säveltäjien ja ohjaajien välistä yhteistyötä voisi parantaa? Millaista on hyvä elokuvamusiikki? Onko siinä kansallisia erityispiirteitä? Manipuloiko Hollywood –tuotantojen estetiikka sitä mitä odotamme elokuvien musiikilta?"

15.30 Yhteenveto ja loppukahvit.
(Tila varattu klo 16 asti)

 

Seminaari on maksuton. Pyydämme ilmoittautumaan 25.11. mennessä osoitteeseen info@selo.fi.

Tervetuloa!

Uusimmat julkaisut