Tiedote työttömyysturvalain muutoksesta 1.1.2016 lähtien

Uusi työttömyysturvalaki tuli voimaan tämän vuoden alusta. TE-toimistot tekevät työttömyysturvapäätökset uuden lain ja työ- ja elinkeinoministeriön velvoittavan ohjeen mukaisesti: http://www.finlex.fi/data/normit/42440-TEM2435ohje.pdf

Lakimuutoksen yrittäjästatusta koskeva muutos on aiheuttanut laajasti huolta freelancerina ja luovalla alalla itsensä työllistävien keskuudessa.

SELO on laatinut asiasta tiedotteen jäsenistölleen, jossa se avaa lakimuutoksen keskeisiä kohtia elokuvaohjaajien kannalta.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.
Tervetuloa elokuva-alan jalkapallo-otteluun 2017!
Ohjaaja! Tule pelaamaan tai kannustamaan oma joukkueesi Les Auteurs voittoon elokuva-alan futisturnauksessa syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Ilmoittaudu ennakkoon niin kentälle kuin jälkipeleihin!
Ohjaajaklubit SELOn jäsenetu
Ohjaajaklubi maksuton jäsenetu selolaisille, syksystä 2017 lähtien maksullinen muulle yleisölle.
Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.