Selon kommentit Irina Krohnilta pyydettyyn selvitykseen elokuvataiteen edistämisestä annetun lain uudistamiseksi

Suomen elokuvaohjaajaliitto Selo ry on saanut mahdollisuuden lausua ehdotuksia ja huomioita valmisteilla olevaan lain uudistukseen koskien Suomen Elokuvasäätiön toimintaa ja asemaa Irina Krohnilta pyydettyyn selvityksen pohjalta elokuvataiteen edistämisestä annetun lain uudistamiseksi 15.10.2016 mennessä. 

Me ohjaajat arvostamme Elokuvasäätiön toimia kotimaisen elokuvataiteen hyväksi ja pidämme yhteistyötä suuressa arvossa. SELO katsoo, että ohjaajat ja käsikirjoittajat ovat elokuvatuotantojen primus moottoreita, mutta tämä ei kaikesta huolimatta näy tarpeeksi Säätiön toiminnassa. Haluamme tämän takia tuoda esille mielestämme tärkeitä seikkoja, jotka tulisi ottaa huomioon lakia valmisteltaessa, koska Suomen elokuvasäätiö on keskeisin julkisen vallan käyttäjä elokuva-alalla.

Koko dokumentti alla olevan linkin takana:

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.