Ohjaajaklubi 10. tammikuuta: Tyttö nimeltä Varpu

Kevään ensimmäisellä ohjaajaklubilla 10. tammikuuta kello 17 alkaen nähdään Selma Vilhusen elokuva Tyttö nimeltä Varpu. Elokuvan jälkeen keskusteluvieraiksi saapuvat kaksi keskeistä näyttelijää Lauri Maijala ja Linnea Skog

Joistakin ennakkotiedoista poiketen aiheena on "moniulotteisen roolihenkilön työstäminen, eli miten näyttelijä luo yllättävän ja koskettavan henkilön omasta kokemuspohjastaan". Keskustelua moderoi valtiotieteiden tohtori, elokuva- ja televisiotutkimuksen dosentti Jari Sedergren.

https://kavi.fi/fi/ajankohtaista/ohjelmisto/selma-vilhusen-kehuttu-esikoispitka-tytto-nimelta-varpu-orionissa-101

http://www.selo.fi/julkaisut/2017-01-03-ohjaajaklubi-10-tammikuuta-tytto-nimelta-varpu.html

Selma Vilhunen: Tyttö nimeltä Varpu

SELOn ja KAVIn yhteistyönä järjestämä OHJAAJAKLUBI on siirtynyt kevätkaudella 2017 tiistain alkuiltaan klo 17 (poikkeuksena huhtikuun klubi, joka alkaa kello 19).

Paikkana elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki

Ovet aukeavat puolituntia ennen näytöstä. Ilmaisliput ovat noudettavissa Orionin kassalta esityspäivänä tai aukioloaikoina.Selon jäseniä pyydetään näyttämään vuosikorttinsa lippua hakiessaan, jotta tilastoinnit jäsenten osalta saadaan kohdilleen.

Keskustelut elokuvan ohjaajan ja tämän taiteellisen vieraan kanssa käydään elokuvanäytöksen jälkeen.

Kevään klubit:
tiistai 10.1. klo 17 - Selma Vilhunen ja Tyttö nimeltä Varpu
tiistai 7.2. klo 17 - Marko Röhr, Kim Saarniluoto ja Järven tarina
tiistai 14.3. klo 17 - Saara Cantell ja Tulen morsian
tiistai 11.4. klo 19 - Alli Haapasalo ja Syysprinssi
tiistai 9.5. klo17 - Antti Jokinen ja Pahan kukat

Ohjaajaklubi toteutetetaan AVEKin tuella.

Tervetuloa!

We will show the film with English subtitles, if available.

Welcome!


http://www.selo.fi/julkaisut/2016-12-07-selon-ohjaajaklubit-siirtyvat-tiistai-iltaan.html

https://kavi.fi/fi/elokuvasarja/uutta-kotimaista-selon-ohjaajaklubilla

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Eläkertaelokuva kunnioittaa historiaa kronikoimatta
Ohjaajaklubin helmikuun elokuvana nähtiin Tom of Finland, jonka jälkeen ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen avasivat yleisölle elokuvan prosessia ja kertoivat kertoivat elokuvanteon kamaluudesta ja ihanuudesta viihdyttävään tyyliinsä.
Ohjeistus alalle ja Selon toimenpiteet seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi julkistettu
Elokuva- ja tv-alan keskeisistä vaikuttajista koostunut työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Selon hallitus on perustanut työryhmän, joka keskittyy seksuaalisen häirinnän kysymyksiin ohjaajan näkökulmasta. Kevään 2018 aikana Selo järjestää jäsenistölleen koulutuksen, jonka pyrkimyksenä on perehdyttää ohjaajia paremmin esimiesaseman sekä valta-aseman velvoitteisiin ja vastuisiin.
Joulumaan dialogia hehkutettiin Ohjaajaklubilla
Ohjaajaklubilla esitettiin tiistaina 10. tammikuuta Niemen Joulumaa-elokuva, minkä jälkeen ohjaaja ja näyttelijä Eero Ritala kertoivat yhteistyöstään. Yleisöä kiinnosti erityisesti Joulumaan kiitellyn dialogin syntyminen käsikirjoituksesta valkokankaalle.
Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.