Ohjaajaklubi 11. huhtikuuta: Syysprinssi / Love and Fury

Elokuvaohjaaja Alli Haapasalon ja Syysprinssin kanssa Ohjaajaklubille tulee lavastaja Kaisa Mäkinen. Puhutaan elokuvan tiladramaturgiasta ja erityisesti siitä, miten tilaa ja lavastusta käytettiin rakkauden ja hulluuden kuvaamisessa. Lisäksi pohditaan 80-lukuepookin tekemistä lavastuksen näkökulmasta. Keskustelua johdattelee elokuvaohjaaja Inari Niemi.

SELOn ohjaajaklubeilla tekijät, elokuvan ohjaaja ja yksi hänen työpareistaan, keskustelevat selolaisen ohjaajan johdolla elokuvasta ja sen prosesseista elokuvaesityksen jälkeen. Keväällä ohjaajaklubit tiistaisin. Maksuttomat liput Orionin kassalta elokuvateatterin aukioloaikoina. SELOn jäsenillä kiintiö, vuosikortti esitettävä kassalla ennen sisäänpääsyä.

Free tickets from Cinema Orion (Eerikinkatu 15, Helsinki). English subtitles. Tervetuloa! Welcome!

Ohjaajaklubit järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja niitä tukee AVEK.

Alli Haapasalo: Syysprinssi, 2016

14.10.2016
94 min.
Alli Haapasalo
Alli Haapasalo Anja Snellmanin (ent. Kauranen) Syysprinssi-romaanin pohjalta.
Laura Birn, Lauri Tilkanen, Johannes Holopainen, Olavi Uusivirta ja Paula Vesala.

Syysprinssi on tarina villistä, vahvasta, kaiken muuttavasta rakkaudesta. 1980-luvun alun nuorta kapinallista energiaa sykkivässä Helsingissä kaksi maailmanvalloitukseen valmista kirjailijanalkua, Inka ja Juhana, rakastuvat. Sielunkumppaninsa löytänyt Inka vapautuu ja vahvistuu, julkaisee rohkean esikoisromaaninsa ja kasvaa juhlituksi kirjailijaksi. Intensiivisellä rakkaussuhteella on päinvastainen vaikutus Juhanaan: tämä alkaa menettää otetta omasta kirjailijuudestaan ja lopulta elämästään. Rakkauden huipulla Inka alkaa epäillä, että heidän hullu rakkautensa onkin todellista hulluutta.

Alli Haapasalon ohjaama Syysprinssi pohjautuu Anja Snellmanin (Kauranen) samannimiseen menestysromaaniin, joka julkaistiin vuonna 1996.

https://www.facebook.com/events/1184793068300428/

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.
Selonteko-avaus Jarmo Lampelalta Ylen draamalinjasta ja kv-linjauksista
Selo avaa Selonteko-klubit toukokuussa. Ensimmäisessä tiedotus- ja ajatustenvaihtopajassa Jarmo Lampela vastaa kysymyksiin koskien Ylen draamalinjaa sekä kv-linjauksia. Tule ja kysy Lampelalta mitä vaan!
Syksyn ohjaajaklubien aikataulu vahvistettu
Ohjaajaklubien konsepti muuttuu jälleen, mutta ajankohtana pysyy tiistai kello 17.00. Päivät ovat 12. syyskuuta, 10. lokakuuta, 7. marraskuuta ja 12. joulukuuta. Muuttuvista järjestelyistä tiedotetaan toukokuun aikana.
Avain-ryhmän kannaotto SESin ja Taiken työnjaosta käsikirjoitustukien osalta
Alaa kokonaisuutena edustava AVAIN-ryhmä vaatii vetoomuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Elokuvasäätiön rooli käsikirjoitustukien jakajana tulee säilyttää. Tekijöiden kannalta on tärkeää, että käsikirjoitusapurahoja voi hakea sekä Elokuvasäätiöstä että Taiken kohderapurahana.