Ohjaajan ja kuvaajan valinnat puhututtivat

Tulen morsian 2016

SELO:n ohjaajaklubilla (14.3.) keskusteltiin Tulen morsian -elokuvan jälkeen seksuaalisuuden ja väkivallan kuvaamisesta subjektiivisesti. Ohjaaja Saara Cantell ja kuvaaja Konsta Sohlberg avasivat prosessiaan ja vastailivat yleisön kysymyksiin.

Tulen morsianta kehiteltiin lähes vuosikymmen, ja valmisteltiinkin kuukausikaupalla. Kuvaukset veivät Ahvenanmaan lisäksi Latviaan.

Keskustelu keskittyi erityisesti elokuvan nuorelle päähenkilölle tapahtuviin asioihin sekä valintoihin, joita ohjaaja ja kuvaaja tekivät asioita käsitelläkseen.

Cantell puhui roolitusprosessista, ja Sohlberg kertoi tavoista, joilla teknisesti toteutettiin elokuvan subjektiivisia kuvia.

Yleisön kysymykset koskivat esimerkiksi elokuvan historiallista pohjaa, skenografiaa sekä ruotsin ja suomen kielten sekamelskaa, jota elokuvassa puhutaan.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.
Kannanotto itseä ja toisia kunnioittavan työkulttuurin puolesta
Viime päivinä on raportoitu elokuva-alan sisällä tapahtuneista vallan väärinkäytöksistä, jotka ovat tulleet näkyviin erityisesti seksuaalisena häirintänä. Selo tuomitsee tällaisen käytöksen yksiselitteisesti ja haluaa muistuttaa, että elokuvateoksen ensisijaisena tekijänä ohjaajalla on suuri moraalinen vastuu siitä, miten hän käyttää valtaansa elokuvatuotannossa. Tavoitteena tulee olla avoin, itseä ja toisia kunnioittava työkulttuuri.
Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.