Ohjaajan ja kuvaajan valinnat puhututtivat

Tulen morsian 2016

SELO:n ohjaajaklubilla (14.3.) keskusteltiin Tulen morsian -elokuvan jälkeen seksuaalisuuden ja väkivallan kuvaamisesta subjektiivisesti. Ohjaaja Saara Cantell ja kuvaaja Konsta Sohlberg avasivat prosessiaan ja vastailivat yleisön kysymyksiin.

Tulen morsianta kehiteltiin lähes vuosikymmen, ja valmisteltiinkin kuukausikaupalla. Kuvaukset veivät Ahvenanmaan lisäksi Latviaan.

Keskustelu keskittyi erityisesti elokuvan nuorelle päähenkilölle tapahtuviin asioihin sekä valintoihin, joita ohjaaja ja kuvaaja tekivät asioita käsitelläkseen.

Cantell puhui roolitusprosessista, ja Sohlberg kertoi tavoista, joilla teknisesti toteutettiin elokuvan subjektiivisia kuvia.

Yleisön kysymykset koskivat esimerkiksi elokuvan historiallista pohjaa, skenografiaa sekä ruotsin ja suomen kielten sekamelskaa, jota elokuvassa puhutaan.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.
Tervetuloa elokuva-alan jalkapallo-otteluun 2017!
Ohjaaja! Tule pelaamaan tai kannustamaan oma joukkueesi Les Auteurs voittoon elokuva-alan futisturnauksessa syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Ilmoittaudu ennakkoon niin kentälle kuin jälkipeleihin!
Ohjaajaklubit SELOn jäsenetu
Ohjaajaklubi maksuton jäsenetu selolaisille, syksystä 2017 lähtien maksullinen muulle yleisölle.
Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.