Ohjaajan ja kuvaajan valinnat puhututtivat

Tulen morsian 2016

SELO:n ohjaajaklubilla (14.3.) keskusteltiin Tulen morsian -elokuvan jälkeen seksuaalisuuden ja väkivallan kuvaamisesta subjektiivisesti. Ohjaaja Saara Cantell ja kuvaaja Konsta Sohlberg avasivat prosessiaan ja vastailivat yleisön kysymyksiin.

Tulen morsianta kehiteltiin lähes vuosikymmen, ja valmisteltiinkin kuukausikaupalla. Kuvaukset veivät Ahvenanmaan lisäksi Latviaan.

Keskustelu keskittyi erityisesti elokuvan nuorelle päähenkilölle tapahtuviin asioihin sekä valintoihin, joita ohjaaja ja kuvaaja tekivät asioita käsitelläkseen.

Cantell puhui roolitusprosessista, ja Sohlberg kertoi tavoista, joilla teknisesti toteutettiin elokuvan subjektiivisia kuvia.

Yleisön kysymykset koskivat esimerkiksi elokuvan historiallista pohjaa, skenografiaa sekä ruotsin ja suomen kielten sekamelskaa, jota elokuvassa puhutaan.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.
Selonteko-avaus Jarmo Lampelalta Ylen draamalinjasta ja kv-linjauksista
Selo avaa Selonteko-klubit toukokuussa. Ensimmäisessä tiedotus- ja ajatustenvaihtopajassa Jarmo Lampela vastaa kysymyksiin koskien Ylen draamalinjaa sekä kv-linjauksia. Tule ja kysy Lampelalta mitä vaan!
Syksyn ohjaajaklubien aikataulu vahvistettu
Ohjaajaklubien konsepti muuttuu jälleen, mutta ajankohtana pysyy tiistai kello 17.00. Päivät ovat 12. syyskuuta, 10. lokakuuta, 7. marraskuuta ja 12. joulukuuta. Muuttuvista järjestelyistä tiedotetaan toukokuun aikana.
Avain-ryhmän kannaotto SESin ja Taiken työnjaosta käsikirjoitustukien osalta
Alaa kokonaisuutena edustava AVAIN-ryhmä vaatii vetoomuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Elokuvasäätiön rooli käsikirjoitustukien jakajana tulee säilyttää. Tekijöiden kannalta on tärkeää, että käsikirjoitusapurahoja voi hakea sekä Elokuvasäätiöstä että Taiken kohderapurahana.