Kirjailijoiden rakkaustarina kosketti yleisöä

Huhtikuun ohjaajaklubi oli jälleen yleisömenestys, kun 165 katsojaa saapui katsomaan Alli Haapasalon elokuvan Syysprinssi elokuvateatteri Orioniin. Elokuvan jälkeen Haapasalon kanssa keskustelemassa oli lavastaja Kaisa Mäkinen

Syysprinssi on lähiepookkia ja sijoittuu pääosin 1980-luvulle. Ohjaaja–lavastajapari avasi työprosessiaan sekä Syysprinssin lavastuksellisten ratkaisujen taustoja, niin epookin toteutuksen kuin elokuvan teemojen kuvaamisen suhteen.

Erityisesti puhuttiin tilan merkityksestä rakkauden ja päähenkilön mielen sairastumisen kuvaamisessa. Haapasalo ja Mäkinen kertoivat, mitä konkreettisia ratkaisuja he olivat tehneet saadakseen lavastuksen tukemaan elokuvan teemoja. Haapasalo kertoi saavansa Mäkisen kanssa työskentelystä myös ohjauksellisia ideoita.

Myös yleisö esitti ahkerasti kysymyksiä. Monet niistä sivusivat Anja Kaurasen (nyk. Snellman) Syysprinssi-romaania vuodelta 1996 ja Haapasalon kokemusta monelle tärkeän kirjan elokuvaksi saattamisesta.

Ohjaajaklubi 11.4.2017, Haapasalo & Mäkinen. Kuva: Inari Niemi.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.
Tervetuloa elokuva-alan jalkapallo-otteluun 2017!
Ohjaaja! Tule pelaamaan tai kannustamaan oma joukkueesi Les Auteurs voittoon elokuva-alan futisturnauksessa syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Ilmoittaudu ennakkoon niin kentälle kuin jälkipeleihin!
Ohjaajaklubit SELOn jäsenetu
Ohjaajaklubi maksuton jäsenetu selolaisille, syksystä 2017 lähtien maksullinen muulle yleisölle.
Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.