Kirjailijoiden rakkaustarina kosketti yleisöä

Huhtikuun ohjaajaklubi oli jälleen yleisömenestys, kun 165 katsojaa saapui katsomaan Alli Haapasalon elokuvan Syysprinssi elokuvateatteri Orioniin. Elokuvan jälkeen Haapasalon kanssa keskustelemassa oli lavastaja Kaisa Mäkinen

Syysprinssi on lähiepookkia ja sijoittuu pääosin 1980-luvulle. Ohjaaja–lavastajapari avasi työprosessiaan sekä Syysprinssin lavastuksellisten ratkaisujen taustoja, niin epookin toteutuksen kuin elokuvan teemojen kuvaamisen suhteen.

Erityisesti puhuttiin tilan merkityksestä rakkauden ja päähenkilön mielen sairastumisen kuvaamisessa. Haapasalo ja Mäkinen kertoivat, mitä konkreettisia ratkaisuja he olivat tehneet saadakseen lavastuksen tukemaan elokuvan teemoja. Haapasalo kertoi saavansa Mäkisen kanssa työskentelystä myös ohjauksellisia ideoita.

Myös yleisö esitti ahkerasti kysymyksiä. Monet niistä sivusivat Anja Kaurasen (nyk. Snellman) Syysprinssi-romaania vuodelta 1996 ja Haapasalon kokemusta monelle tärkeän kirjan elokuvaksi saattamisesta.

Ohjaajaklubi 11.4.2017, Haapasalo & Mäkinen. Kuva: Inari Niemi.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.
Selonteko-avaus Jarmo Lampelalta Ylen draamalinjasta ja kv-linjauksista
Selo avaa Selonteko-klubit toukokuussa. Ensimmäisessä tiedotus- ja ajatustenvaihtopajassa Jarmo Lampela vastaa kysymyksiin koskien Ylen draamalinjaa sekä kv-linjauksia. Tule ja kysy Lampelalta mitä vaan!
Syksyn ohjaajaklubien aikataulu vahvistettu
Ohjaajaklubien konsepti muuttuu jälleen, mutta ajankohtana pysyy tiistai kello 17.00. Päivät ovat 12. syyskuuta, 10. lokakuuta, 7. marraskuuta ja 12. joulukuuta. Muuttuvista järjestelyistä tiedotetaan toukokuun aikana.
Avain-ryhmän kannaotto SESin ja Taiken työnjaosta käsikirjoitustukien osalta
Alaa kokonaisuutena edustava AVAIN-ryhmä vaatii vetoomuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Elokuvasäätiön rooli käsikirjoitustukien jakajana tulee säilyttää. Tekijöiden kannalta on tärkeää, että käsikirjoitusapurahoja voi hakea sekä Elokuvasäätiöstä että Taiken kohderapurahana.