Kirjailijoiden rakkaustarina kosketti yleisöä

Huhtikuun ohjaajaklubi oli jälleen yleisömenestys, kun 165 katsojaa saapui katsomaan Alli Haapasalon elokuvan Syysprinssi elokuvateatteri Orioniin. Elokuvan jälkeen Haapasalon kanssa keskustelemassa oli lavastaja Kaisa Mäkinen

Syysprinssi on lähiepookkia ja sijoittuu pääosin 1980-luvulle. Ohjaaja–lavastajapari avasi työprosessiaan sekä Syysprinssin lavastuksellisten ratkaisujen taustoja, niin epookin toteutuksen kuin elokuvan teemojen kuvaamisen suhteen.

Erityisesti puhuttiin tilan merkityksestä rakkauden ja päähenkilön mielen sairastumisen kuvaamisessa. Haapasalo ja Mäkinen kertoivat, mitä konkreettisia ratkaisuja he olivat tehneet saadakseen lavastuksen tukemaan elokuvan teemoja. Haapasalo kertoi saavansa Mäkisen kanssa työskentelystä myös ohjauksellisia ideoita.

Myös yleisö esitti ahkerasti kysymyksiä. Monet niistä sivusivat Anja Kaurasen (nyk. Snellman) Syysprinssi-romaania vuodelta 1996 ja Haapasalon kokemusta monelle tärkeän kirjan elokuvaksi saattamisesta.

Ohjaajaklubi 11.4.2017, Haapasalo & Mäkinen. Kuva: Inari Niemi.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.
Kannanotto itseä ja toisia kunnioittavan työkulttuurin puolesta
Viime päivinä on raportoitu elokuva-alan sisällä tapahtuneista vallan väärinkäytöksistä, jotka ovat tulleet näkyviin erityisesti seksuaalisena häirintänä. Selo tuomitsee tällaisen käytöksen yksiselitteisesti ja haluaa muistuttaa, että elokuvateoksen ensisijaisena tekijänä ohjaajalla on suuri moraalinen vastuu siitä, miten hän käyttää valtaansa elokuvatuotannossa. Tavoitteena tulee olla avoin, itseä ja toisia kunnioittava työkulttuuri.
Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.