Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri

Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Selon ohjaajaklubi toi näytille viimevuotisen Cannes-voittajaelokuvan Hymyilevä mies. Elokuvan jälkeen paikalla oli keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.

Kuosmanen kuvaili ohjaajuuden olevan hengen luomista kuvauksissa, sellaista oikeanlaisen ilmapiirin mahdollistamista. Keskustelimme tälle elokuvalle tyypillisestä pitkän kuvan estetiikasta ja sen rakentumisesta.

Tekijät näyttivät videoklippinä erään kohtauksen masterkuvan ja kuvailivat lupsakkaan tyyliinsä sen syntymistä. Kävimme läpi myös epookin visuaalisen ilmeen rakentumisen vaiheita sekä Kuosmasen näyttelijäohjauksen periaatteita.

Yleisö kysyi käsikirjoituksen vaiheista, oikean Olli Mäen reaktioista, nyrkkeilyharjoittelusta sekä suurimmista haasteista ja onnistumisen kokemuksista tuotannon varrella. Meillä kaikilla oli mukavaa, ja toivommekin että näemme teidät jälleen lokakuussa, kun Selo esittää ohjaajaklubilla Zaida Bergrothin Miamin. 

Elokuvateatteri täyttyi syyskuun toisena tiistaina lähes viimeistä penkkiä myöten.

Juho Kuosmanen ja JP Passi

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.
Kannanotto Yösyöttö-elokuvan levityskiistassa
Suomen Elokuvaohjaajaliitto Selo ry haluaa asettua tukemaan Yösyöttö-elokuvan tekijöitä Solar Filmsin, Nordisk Filmin ja Finnkinon välisessä levityskiistassa, joka on johtanut elokuvan poistamiseen sen ensi-ilta viikolla kaikista Finnkinon elokuvateattereista.
Yllätyspalkinto Ystävälliselle rahoittajalle
Elokuvaohjaajat yllättivät alan palkintojuhlassa perjantaina ojentamalla palkinnon, jolla halutaan suunnata huomio rahoitusneuvotteluissa vallitsevaan käytöskulttuuriin.
Selma Vilhunen on Vuoden elokuvaohjaaja
Elokuva-alan ammattilaistunnustukset jaettiin palkintogaalassa Koko-teatterissa myöhään perjantai-iltana 22. syyskuuta. Selolaiset antoivat tunnustuksen kollegalleen Selma Vilhuselle, joka taitaa sekä dokumentin että fiktion kerronnan ja joka on onnistunut harvinaislaatuisesti jopa kahdesti kuluvan vuoden aikana. Ohjaaja kiitti kollegoitaan lämpimästi. "Elokuvaohjaajan paras ystävä on toinen elokuvaohjaaja", Selma Vilhunen muistutti.
Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.