Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri

Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Selon ohjaajaklubi toi näytille viimevuotisen Cannes-voittajaelokuvan Hymyilevä mies. Elokuvan jälkeen paikalla oli keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.

Kuosmanen kuvaili ohjaajuuden olevan hengen luomista kuvauksissa, sellaista oikeanlaisen ilmapiirin mahdollistamista. Keskustelimme tälle elokuvalle tyypillisestä pitkän kuvan estetiikasta ja sen rakentumisesta.

Tekijät näyttivät videoklippinä erään kohtauksen masterkuvan ja kuvailivat lupsakkaan tyyliinsä sen syntymistä. Kävimme läpi myös epookin visuaalisen ilmeen rakentumisen vaiheita sekä Kuosmasen näyttelijäohjauksen periaatteita.

Yleisö kysyi käsikirjoituksen vaiheista, oikean Olli Mäen reaktioista, nyrkkeilyharjoittelusta sekä suurimmista haasteista ja onnistumisen kokemuksista tuotannon varrella. Meillä kaikilla oli mukavaa, ja toivommekin että näemme teidät jälleen lokakuussa, kun Selo esittää ohjaajaklubilla Zaida Bergrothin Miamin. 

Elokuvateatteri täyttyi syyskuun toisena tiistaina lähes viimeistä penkkiä myöten.

Juho Kuosmanen ja JP Passi

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.