Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri

Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Selon ohjaajaklubi toi näytille viimevuotisen Cannes-voittajaelokuvan Hymyilevä mies. Elokuvan jälkeen paikalla oli keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.

Kuosmanen kuvaili ohjaajuuden olevan hengen luomista kuvauksissa, sellaista oikeanlaisen ilmapiirin mahdollistamista. Keskustelimme tälle elokuvalle tyypillisestä pitkän kuvan estetiikasta ja sen rakentumisesta.

Tekijät näyttivät videoklippinä erään kohtauksen masterkuvan ja kuvailivat lupsakkaan tyyliinsä sen syntymistä. Kävimme läpi myös epookin visuaalisen ilmeen rakentumisen vaiheita sekä Kuosmasen näyttelijäohjauksen periaatteita.

Yleisö kysyi käsikirjoituksen vaiheista, oikean Olli Mäen reaktioista, nyrkkeilyharjoittelusta sekä suurimmista haasteista ja onnistumisen kokemuksista tuotannon varrella. Meillä kaikilla oli mukavaa, ja toivommekin että näemme teidät jälleen lokakuussa, kun Selo esittää ohjaajaklubilla Zaida Bergrothin Miamin. 

Elokuvateatteri täyttyi syyskuun toisena tiistaina lähes viimeistä penkkiä myöten.

Juho Kuosmanen ja JP Passi

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Eläkertaelokuva kunnioittaa historiaa kronikoimatta
Ohjaajaklubin helmikuun elokuvana nähtiin Tom of Finland, jonka jälkeen ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen avasivat yleisölle elokuvan prosessia ja kertoivat kertoivat elokuvanteon kamaluudesta ja ihanuudesta viihdyttävään tyyliinsä.
Ohjeistus alalle ja Selon toimenpiteet seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi julkistettu
Elokuva- ja tv-alan keskeisistä vaikuttajista koostunut työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Selon hallitus on perustanut työryhmän, joka keskittyy seksuaalisen häirinnän kysymyksiin ohjaajan näkökulmasta. Kevään 2018 aikana Selo järjestää jäsenistölleen koulutuksen, jonka pyrkimyksenä on perehdyttää ohjaajia paremmin esimiesaseman sekä valta-aseman velvoitteisiin ja vastuisiin.
Joulumaan dialogia hehkutettiin Ohjaajaklubilla
Ohjaajaklubilla esitettiin tiistaina 10. tammikuuta Niemen Joulumaa-elokuva, minkä jälkeen ohjaaja ja näyttelijä Eero Ritala kertoivat yhteistyöstään. Yleisöä kiinnosti erityisesti Joulumaan kiitellyn dialogin syntyminen käsikirjoituksesta valkokankaalle.
Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.