Yllätyspalkinto Ystävälliselle rahoittajalle

Haapasalo ja kemppinen. Elokuva-alan palkintogaala Koko-teatterissa 22.9.2017

Elokuva-alan palkintojuhlassa viime perjantaina jaettiin elokuvaohjaajien yllätyspalkinto. Uudella tunnustuksella on tarkoitus tuoda rakentavaa ja kannustavaa, luovalle työlle elintärkeää positiivista palautekulttuuria esille, sitä jota palkinnon saaja omalla asenteellaan edustaa.

Elokuvaohjaajat haluavat suunnata huomion rahoitusneuvotteluissa vallitsevaan käytöskulttuuriin.

Ohjaajat myönsivät tunnustuksensa keskeisessä asemassa olevalle elokuvarahoittajalle, joka kriittisyyden lisäksi tuo yhteiseen neuvottelupöytään mielekkyyttä ystävällisellä käytöksellään.

Ohjaajien jakama Tunnustus Ystävälliselle Rahoittajalle myönnettiin tänä vuonna Pohjoismaisen elokuva- ja tv-rahaston (Nordisk Film & TV Fond) toimitusjohtajalle Petri Kemppiselle.

SELOn puolesta palkinnon ojensi Alli Haapasalo, jonka mukaan Muumi-muki edustaa suomalaisuutta sekä lämmintä elämänviisautta.

Perusteluissaan ohjaajat esittivät, että "Petri Kemppinen on rahoittaja, joka on keskusteleva, kuunteleva, kriittinen ja paneutuva - kuitenkin aina ystävällisen palaverikäytöksen huomioiden". 

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Eläkertaelokuva kunnioittaa historiaa kronikoimatta
Ohjaajaklubin helmikuun elokuvana nähtiin Tom of Finland, jonka jälkeen ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen avasivat yleisölle elokuvan prosessia ja kertoivat kertoivat elokuvanteon kamaluudesta ja ihanuudesta viihdyttävään tyyliinsä.
Ohjeistus alalle ja Selon toimenpiteet seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi julkistettu
Elokuva- ja tv-alan keskeisistä vaikuttajista koostunut työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Selon hallitus on perustanut työryhmän, joka keskittyy seksuaalisen häirinnän kysymyksiin ohjaajan näkökulmasta. Kevään 2018 aikana Selo järjestää jäsenistölleen koulutuksen, jonka pyrkimyksenä on perehdyttää ohjaajia paremmin esimiesaseman sekä valta-aseman velvoitteisiin ja vastuisiin.
Joulumaan dialogia hehkutettiin Ohjaajaklubilla
Ohjaajaklubilla esitettiin tiistaina 10. tammikuuta Niemen Joulumaa-elokuva, minkä jälkeen ohjaaja ja näyttelijä Eero Ritala kertoivat yhteistyöstään. Yleisöä kiinnosti erityisesti Joulumaan kiitellyn dialogin syntyminen käsikirjoituksesta valkokankaalle.
Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.