Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita

Miami, ensi-ilta 4.8.2017

Elokuvateatteri Orion oli tiistai-iltana jälleen täynnä, kun suomalainen rikosdraamaelokuva Miami esitettiin lähes tuoreeltaan SELOn ohjaajaklubilla 10. lokakuuta. 

Elokuvan tekemisestä olivat kertomassa ohjaaja-käsikirjoittaja Zaida Bergroth ja hänen työparinsa pukusuunnittelija Tiina Kaukanen. Keskustelussa pureuduttiin elokuvan kiehtovien päähenkilöiden syntyyn käsikirjoitusvaiheesta pukusovituksiin.

Yleisö on ottanut ohjaajaklubin omakseen. Ohjaajan ja pukusuunnittelijan yhteistyö ja valinnat kiinnostivat, ja keskustelua heräsi jopa yksittäisistä kuvavalinnoista. 

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstää SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

SELOn ohjaajaklubi järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja sen toteuttamista tukee AVEK.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.