Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita

Miami, ensi-ilta 4.8.2017

Elokuvateatteri Orion oli tiistai-iltana jälleen täynnä, kun suomalainen rikosdraamaelokuva Miami esitettiin lähes tuoreeltaan SELOn ohjaajaklubilla 10. lokakuuta. 

Elokuvan tekemisestä olivat kertomassa ohjaaja-käsikirjoittaja Zaida Bergroth ja hänen työparinsa pukusuunnittelija Tiina Kaukanen. Keskustelussa pureuduttiin elokuvan kiehtovien päähenkilöiden syntyyn käsikirjoitusvaiheesta pukusovituksiin.

Yleisö on ottanut ohjaajaklubin omakseen. Ohjaajan ja pukusuunnittelijan yhteistyö ja valinnat kiinnostivat, ja keskustelua heräsi jopa yksittäisistä kuvavalinnoista. 

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstää SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

SELOn ohjaajaklubi järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja sen toteuttamista tukee AVEK.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.
Kannanotto Yösyöttö-elokuvan levityskiistassa
Suomen Elokuvaohjaajaliitto Selo ry haluaa asettua tukemaan Yösyöttö-elokuvan tekijöitä Solar Filmsin, Nordisk Filmin ja Finnkinon välisessä levityskiistassa, joka on johtanut elokuvan poistamiseen sen ensi-ilta viikolla kaikista Finnkinon elokuvateattereista.
Yllätyspalkinto Ystävälliselle rahoittajalle
Elokuvaohjaajat yllättivät alan palkintojuhlassa perjantaina ojentamalla palkinnon, jolla halutaan suunnata huomio rahoitusneuvotteluissa vallitsevaan käytöskulttuuriin.
Selma Vilhunen on Vuoden elokuvaohjaaja
Elokuva-alan ammattilaistunnustukset jaettiin palkintogaalassa Koko-teatterissa myöhään perjantai-iltana 22. syyskuuta. Selolaiset antoivat tunnustuksen kollegalleen Selma Vilhuselle, joka taitaa sekä dokumentin että fiktion kerronnan ja joka on onnistunut harvinaislaatuisesti jopa kahdesti kuluvan vuoden aikana. Ohjaaja kiitti kollegoitaan lämpimästi. "Elokuvaohjaajan paras ystävä on toinen elokuvaohjaaja", Selma Vilhunen muistutti.
Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.