Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita

Miami, ensi-ilta 4.8.2017

Elokuvateatteri Orion oli tiistai-iltana jälleen täynnä, kun suomalainen rikosdraamaelokuva Miami esitettiin lähes tuoreeltaan SELOn ohjaajaklubilla 10. lokakuuta. 

Elokuvan tekemisestä olivat kertomassa ohjaaja-käsikirjoittaja Zaida Bergroth ja hänen työparinsa pukusuunnittelija Tiina Kaukanen. Keskustelussa pureuduttiin elokuvan kiehtovien päähenkilöiden syntyyn käsikirjoitusvaiheesta pukusovituksiin.

Yleisö on ottanut ohjaajaklubin omakseen. Ohjaajan ja pukusuunnittelijan yhteistyö ja valinnat kiinnostivat, ja keskustelua heräsi jopa yksittäisistä kuvavalinnoista. 

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstää SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.

SELOn ohjaajaklubi järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja sen toteuttamista tukee AVEK.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.
Kannanotto itseä ja toisia kunnioittavan työkulttuurin puolesta
Viime päivinä on raportoitu elokuva-alan sisällä tapahtuneista vallan väärinkäytöksistä, jotka ovat tulleet näkyviin erityisesti seksuaalisena häirintänä. Selo tuomitsee tällaisen käytöksen yksiselitteisesti ja haluaa muistuttaa, että elokuvateoksen ensisijaisena tekijänä ohjaajalla on suuri moraalinen vastuu siitä, miten hän käyttää valtaansa elokuvatuotannossa. Tavoitteena tulee olla avoin, itseä ja toisia kunnioittava työkulttuuri.
Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.