Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti

Aino ja Hannaleena, 12122017

Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin. Illan moderoi Inari Niemi ja keskustelemassa olivat ohjaaja-käsikirjoittaja Hauru ja elokuvan pukusuunnittelija Aino Havu.

Ennen elokuvanäytöstä Hauru ja Havu pitivät alustuksen, jossa he avasivat elokuvan päähenkilöiden hahmo- ja pukusuunnittelua esitellen mood boardeja ja luonnoskuvia. He kertoivat myös elokuvaan liittyneestä "extended cinema" -konseptista ja näyttivät "alkukuvana" elokuvalle some-koosteen siihen kuuluneesta materiaalista, joka toimi kiinnostavana sisäänajona elokuvan maailmaan.

Elokuvan jälkeen keskustelimme lisää ohjaajan ja pukusuunnittelijan yhteistyöstä. Havu oli jo aikaisessa vaiheessa kommentoimassa käsikirjoitusta ja sen hahmoja, ja Hauru kertoi kokeneensa sen hedelmällisenä käsikirjoitustyön ja hahmojen rakentumisen kannalta. Työparin seuraavassa yhteisessä projektissa Havu onkin mukana visualistina aivan ensimetreiltä lähtien. Hauru ja Havu kertoivat myös miten elokuvan päähenkilöiden, Satun ja Heidin, erkaantumista kuvattiin myös pukusuunnittelun keinoin.

Yleisökysymykset käsittelivät muun muassa casting-prosessia ja näyttelijäntyön tyylilajia. Hauru kertoi tekevänsä mielellään työtä ryhmässä, jossa on sekä ammattilais- että amatöörinäyttelijöitä. Nuorten päähenkilöiden kanssa harjoiteltiin paljon ja haettiin yhdessä hahmoja. Kysymykseen rahoitusprosessin etenemisestä ja rahoittajien vakuuttamisesta näinkin omaleimaisen elokuvan kohdalla, Hauru vastasi suurimpien ylitettävien esteiden olleen hänen omassa päässään. Hauru uskoo, että Suomessa ollaan valmiita rahoittamaan hyvinkin monenlaisia elokuvia. 

Ohjaajaklubit elokuvatettari Orionissa kuukauden toisena tiistaina yhteistyössä KAVIn kanssa. Klubitoimintaa tukee AVEK.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.