Ohjeistus alalle ja Selon toimenpiteet seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi julkistettu

LOGO

Elokuvatuottajat ry:n kokoama työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Ohjeistus syntyi alan yhteisestä halusta tarttua vakavaan asiaan ja luoda toimivia ratkaisumalleja.

Työryhmässä olivat mukana Elokuvatuottajien lisäksi Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat/Käsikirjoittajien kilta, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Aalto-yliopiston Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos, Arcada, Metropolia ja Suomen elokuvasäätiö. Ryhmään osallistui myös työturvallisuus- ja työsuojeluasiantuntija.

"Ohjeistus seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn elokuva- ja tv-alalla" on tarkoitettu tueksi kaikille elokuva- ja tv-alalla toimiville. Tavoitteena on vahvistaa varhaista ja tehokasta puuttumista seksuaaliseen häirintään. Ohjeistus antaa selkeät toimintaohjeet seksuaalista häirintää kohtaaville sekä työnantajille, esimiesasemassa toimiville ja muille häirintää todistaville osapuolille.

Selo osallistuu aktiivisesti seksuaalisen häirinnän vastaiseen työhön

SELO on tänään lähettänyt tänään 7.2.2018 jäsenistölleen tiedotteen, jossa kerrotaan sen omista toimenpiteistä seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi.

Suomen elokuvaohjaajaliitto Selo ry on ollut mukana alan keskeisistä vaikuttajista koostetussa alan ohjeistusta laatineessa työryhmässä.

Selon hallitus on perustanut työryhmän, joka keskittyy seksuaalisen häirinnän kysymyksiin ohjaajan näkökulmasta. Kevään 2018 aikana Selo järjestää jäsenistölleen koulutuksen, jonka pyrkimyksenä on perehdyttää ohjaajia paremmin esimiesaseman sekä valta-aseman velvoitteisiin ja vastuisiin. Tämä koulutus otetaan pysyväksi osaksi Selon jäsenilleen tarjoamaa toimintaa ja järjestetään jatkossa säännöllisesti. Tämän lisäksi Selo tulee tarjoamaan keskustelua ja jatkokoulutusta, joka pureutuu alallamme vallitseviin valtarakenteisiin ja siihen, miten ne heijastuvat tekemiemme elokuvien sisältöön. 

Jos sinulla on aiheeseen liittyvää asiaa, ole yhteydessä Selon toiminnanjohtaja-lakimieheen, joka informoi tarvittaessa jäseniä luottamuksellisesti. Selo ei kommentoi julkisuuteen yksittäisiin jäseniin liittyviä asioita.

SELOn tiedote jäsenistölle 7.2.1018

Uusimmat julkaisut