Liity jäseneksi

SELO ry:n jäseneksi hyväksyminen edellyttää pyrkijän ohjanneen sellaisia elokuvia, että häntä niiden taiteellisen ja ammatillisen tason perusteella voidaan pitää elokuvaohjaajana. Jäseneksi pyrkivän on hallitukselle osoitettuun hakemukseensa liitettävä elämänkerralliset tiedot sekä tiedot elokuvataiteellisesta työstään.

Hallitus käsittelee sille osoitetut jäsenhakemukset: jäsenyyttä hakevat, jäsenyyden muutokset (opiskelija/varsinainen/eläköitynyt) ja erot jäsenyydestä. Vuosikokous vahvistaa jäsenyydet hallituksen esityksen mukaan edelliseltä vuodelta.

Hallitukselle osoitetut jäsenyyttä koskevat anomukset voit lähettää joko postitse tai sähköpostilla.

Opiskelijajäsenyys

Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen dokumentaarisen- ja fiktioelokuvan ohjauksen opiskelijat voivat hakea yhdistyksen opiskelijajäsenyyttä.

Ammattikorkeakoulussa elokuvaohjaajaksi opiskeleva henkilö voidaan hakemuksesta ottaa yhdistyksen opiskelijajäseneksi työnäytteiden perusteella. Voit lähettää sen postitse tai sähköpostilla.

Uusimmat julkaisut

Elokuvakerronta ohjaaja-leikkaajan ja kuvaajan yhteistyönä
Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon elokuva Järven tarina veti SELOn ohjaajaklubille salillisen elokuvan tekemisestä kiinnostuneita katsojia ja kuulijoita, fokuksessa oli kuvaaja Teemu Liakan ja ohjaaja-leikkaaja Kim Saarniluodon näkökulmat.
Ohjaajaklubi 14. maaliskuuta: Tulen morsian
Saara Cantellin vieraaksi maaliskuun ohjaajaklubille saapuu elokuvaaja Konsta Sohlberg. Epookin kuvaamisen lisäksi keskustellaan seksin ja väkivallan subjektiivisesta kuvaamisesta. Tilaisuuden moderoi Maria K Mononen. Tekstitys suomeksi/ruotsiksi.
Ohjaajaklubi 7. helmikuuta: Järven tarina
Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumentti, Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon elokuva Järven tarina nähdään ohjaajaklubilla tiistaina 7. helmikuuta kello 17. Vieraana yhdessä Saariluodon kanssa elokuvan pääkuvaaja Teemu Liakka, joiden kanssa käytävää keskustelua johdattelee elokuvaohjaaja Sakari Kirjavainen.
Tyttö nimeltä Varpu veti Orionin ääriään myöten täyteen
Selma Vilhusen pitkän esikoiselokuvan pääosien esittäjät Lauri Maijala ja Linnea Skog keskustelivat elokuvasta näyttelijän näkökulmasta Jari Sedergrenin (KAVI) johdolla.
Selon Janne Pellinen säätiön hallitukseen
Selon lakimies ja toiminnanjohtaja Janne Pellinen nimitettiin Suomen elokuvasäätiön hallitukseen Temen toiminnanjohtajan Karola Baranin varajäseneksi.