Liity jäseneksi

SELO ry:n jäseneksi hyväksyminen edellyttää pyrkijän ohjanneen sellaisia elokuvia, että häntä niiden taiteellisen ja ammatillisen tason perusteella voidaan pitää elokuvaohjaajana. Jäseneksi pyrkivän on hallitukselle osoitettuun hakemukseensa liitettävä elämänkerralliset tiedot sekä tiedot elokuvataiteellisesta työstään.

Hallitus käsittelee sille osoitetut jäsenhakemukset: jäsenyyttä hakevat, jäsenyyden muutokset (opiskelija/varsinainen/eläköitynyt) ja erot jäsenyydestä. Vuosikokous vahvistaa jäsenyydet hallituksen esityksen mukaan edelliseltä vuodelta.

Hallitukselle osoitetut jäsenyyttä koskevat anomukset voit lähettää joko postitse tai sähköpostilla.

Opiskelijajäsenyys

Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen dokumentaarisen- ja fiktioelokuvan ohjauksen opiskelijat voivat hakea yhdistyksen opiskelijajäsenyyttä.

Ammattikorkeakoulussa elokuvaohjaajaksi opiskeleva henkilö voidaan hakemuksesta ottaa yhdistyksen opiskelijajäseneksi työnäytteiden perusteella. Voit lähettää sen postitse tai sähköpostilla.

Uusimmat julkaisut

Ohjaajan ja kuvaajan valinnat puhututtivat
Maaliskuun ohjaajaklubilla keskustelu keskittyi erityisesti Tulen morsian -elokuvan nuorelle päähenkilölle tapahtuviin asioihin sekä ohjaajan ja kuvaajan valintoihin niiden käsittelemiseksi. Oskari Sipola jututti tekijöitä.
Ohjaajaklubi 11. huhtikuuta: Syysprinssi / Love and Fury
Elokuvaohjaaja Alli Haapasalo ja lavastaja Kaisa Mäkinen ohjaajaklubilla tiistaina 11. huhtikuuta kello 19 (huomaa poikkeuksellinen alkamisaika). Puhutaan elokuvan Syysprinssi (Love and Fury) tiladramaturgiasta ja 80-lukuepookin tekemistä lavastuksen näkökulmasta. Keskustelua johdattelee elokuvaohjaaja Inari Niemi. English subtitles. Tervetuloa! Welcome!
Tiedote Kopioston av-jäsenjärjestöille
Kopioston av-järjestöt SELO, Journalistiliitto, RTTL, Kirjailijaliitto, Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Näyttelijäliitto ja Teme ovat pitäneet Kopioston toimiston edustajien kanssa 16.3. kriisikokouksen Tuotos ry:n jäsenyrityksilleen 13.3. lähettämän tiedotteen johdosta. Tuotoksen tiedotteessa ohjeistetaan tuotantoyhtiöitä vaatimaan av-tekijöiltä oman jäsenjärjestönsä kautta Kopioston kollektiivihallinnointiin siirtämiä oikeuksia ja peruuttamaan jäsenjärjestölleen antamansa Tekijänoikeussopimuksen tai Kopiosto-valvontavaltakirjan. Kokouksessa päätettiin laatia av-tekijöille osoitettu tiedote tämän poikkeuksellisen tilanteen johdosta. Lue tiedote ja saatekirje.
Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries
Perjantaina 24.3.2017 klo 10, Kinopalatsi 2, Helsinki. Paneelikeskustelu, joka tuo samalle lavalle pohjoismaiset elokuva- ja televisioalan päättäjät. Keskustelun teemoina ovat tasa-arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut, kuten tutkimus ja tilastointi. Miten Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä ja ottaa oppia toisistaan tasa-arvotyön edelläkävijöinä? Tapahtuman järjestävät WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival. Mukana tapahtumaa tukemassa myös SELO. Seuraa striimiä WIFT FInlandin kanavalla Youtubessa. Klikkaa tiedotteeseen.
Tiedote valtuutuksen antaneille oikeudenhaltijoille
Laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista tuli voimaan 1.1.2017. Siinä edellytetään, että valtuutuksen antaneille oikeudenhaltijoille tiedotetaan maaliskuun loppuun mennessä heille kuuluvista valtuuksiin liittyvistä oikeuksista ja oikeudenhaltijan valintamahdollisuuksista. Nämä tiedot on koottu sivulta ladattavaan dokumenttiin.