Vuoden 2009 Elokuvaohjaaja -palkinto J-P Valkeapäälle

Muukalainen

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry on päättänyt myöntää Vuoden elokuvaohjaaja -palkinnon Jukka-Pekka Valkeapäälle. Palkinto myönnetään Valkeapäälle hänen rohkeasta ja kauniista esikoiselokuvastaan Muukalainen. Muukalainen on runollinen ja visuaalisesti häikäisevä tarina petoksesta, rakkaudesta ja uskollisuudesta.

Keskeisinä perusteina palkinnon myöntämiselle ovat ohjaajan kyky pitää tinkimättä kiinni näkemyksestään sekä uskallus tehdä valtavirrasta erottuvaa, taiteellisesti kunnianhimoista elokuvaa. Luottaessaan poeettiseen elokuvakerrontaan Muukalainen on Suomen oloissa ilahduttava poikkeus.

Toivomme, että Jukka-Pekka Valkeapään esimerkki rohkaisee myös muita suomalaisia elokuvantekijöitä luomaan persoonallisia ja omailmeisiä taideteoksia.

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.