Ohjaajaklubilla 11.10. – Veijarit

Veijarit

OHJAAJAKLUBILLA TIISTAINA 11.10. VEIJARIT – keskustelussa "SUOMALAINEN BUDDY-ELOKUVA"

Tiistaina 11.10. Ohjaajaklubilla keskusteltiin Veijarit-elokuvan pohjalta suomalaisesta buddy-elokuvasta. Elokuvan ohjaaja Lauri Nurkse, tuottaja Jesse Fryckman ja näyttelijät Antti Luusuaniemi ja Mikko Leppilampi ovat kaikki vanhoja ystäviä, jotka kokoontuivat kuutisen vuotta sitten yhteen miettimään millaisen tarinan he haluaisivat tehdä elokuvaksi. Yhtenä inspiraationa elokuvalle toimi Pekka Saurin Yölinjalla-ohjelma, johon eräs nuori mies oli soittanut ja valitellut, miten uusi tyttöystävä on täysin pilannut hänen parhaan kaverinsa.

Keskustelutilaisuudessa puhuttiin elokuvan tekoprosessista. Nurkse kertoi, ettei hän halunnut Veijareita tehdessä harjoitella kohtauksia etukäteen ennen kuvausperiodia. Lisäksi kuvauksissa näyttelijöillä piti olla tilaa improvisoida. Elokuvassa Nurkse halusi myös rikkoa perinteistä kuvakerrontaa: Osa elokuvan kohtauksista näytetään polttarivideon rosoisen kuvan kautta, osa pysäytettyinä ruutuina tai vanhoina kaitafilmeina. Nurkse uskookin, että katsojat osaavat nykyisin ottaa vastaan monenlaista kuvailmaisua. Nurksen ohje muille elokuvantekijöille on: ”Elokuvakerronnassa ei ole oikeaa tai väärää – senkun teet”.

Lisätietoa elokuvasta

Kesto: 100min

Veijarit on rosoisen urbaani tarina kahden nuoren miehen ystävyydestä. Sakulla ja Ässällä on epätoivoinen missio elää jokainen hetki täysillä. Vältelläkseen normaalia elämää keinolla millä hyvänsä ja tunteakseen itsensä ikuisesti nuoriksi, kaverukset yllyttävät toinen toistaan yhä hulluimpiin temppuihin. Saku ja Ässä hurmaavat naisia sukkeluudellaan, selvittävät ongelmat nyrkeillään, eivätkä murehdi tulevaisuudesta. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Ässä tapaa Annan, elämänsä rakkauden. Ässän elämänarvot muuttuvat rakastumisen myötä ja Saku jää auttamattomasti jalkoihin. Söpöilyä suvaitsematon Saku taistelee saadakseen parhaan ystävänsä takaisin ja onnistuukin siinä, mutta kohtalokkain seurauksin. Sakun on nyt laitettava elämänsä peliin ja uhrattava itsensä todellisen ystävyyden edessä.

Uusimmat julkaisut