Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries

Perjantaina 24.3.2017 klo 10:00-12:00 Kinopalatsi 2, Helsinki.

Tilaisuutta voi seurata myös WIFT Finland kanavalla / Discussion is streamed at WIFT Finland Channel https://youtu.be/5TG62cjYCoI

WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät paneelikeskustelun tuoden samalle lavalle pohjoismaiset elokuva- ja televisioalan päättäjät. Keskustelun teemoina ovat tasa-arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut, kuten tutkimus ja tilastointi. Miten Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä ja ottaa oppia toisistaan tasa-arvotyön edelläkävijöinä?

Keskustelijoina ovat Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen, Ruotsin elokuvainstituutin elokuvatuotantorahoituksen johtaja  Kristina Börjeson, Nordisk Film & Television Fondin toimitusjohtaja Petri Kemppinen, Islannin elokuvakeskuksen johtaja Laufey Guðjónsdóttir, Norjan elokuvainstituutin tuotantoneuvoja Silje Riise Næss, ja Tanskan elokuvainstituutin Head of Secretariat Dorthy Rasmussen. Tilaisuuden vetää professori Anu Koivunen Tukholman yliopistosta.

Tapahtuman tukijoina ovat Finnkino, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry,

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät ry.

Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin tukijat

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.
Selonteko-avaus Jarmo Lampelalta Ylen draamalinjasta ja kv-linjauksista
Selo avaa Selonteko-klubit toukokuussa. Ensimmäisessä tiedotus- ja ajatustenvaihtopajassa Jarmo Lampela vastaa kysymyksiin koskien Ylen draamalinjaa sekä kv-linjauksia. Tule ja kysy Lampelalta mitä vaan!
Syksyn ohjaajaklubien aikataulu vahvistettu
Ohjaajaklubien konsepti muuttuu jälleen, mutta ajankohtana pysyy tiistai kello 17.00. Päivät ovat 12. syyskuuta, 10. lokakuuta, 7. marraskuuta ja 12. joulukuuta. Muuttuvista järjestelyistä tiedotetaan toukokuun aikana.
Avain-ryhmän kannaotto SESin ja Taiken työnjaosta käsikirjoitustukien osalta
Alaa kokonaisuutena edustava AVAIN-ryhmä vaatii vetoomuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Elokuvasäätiön rooli käsikirjoitustukien jakajana tulee säilyttää. Tekijöiden kannalta on tärkeää, että käsikirjoitusapurahoja voi hakea sekä Elokuvasäätiöstä että Taiken kohderapurahana.