Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries

Perjantaina 24.3.2017 klo 10:00-12:00 Kinopalatsi 2, Helsinki.

Tilaisuutta voi seurata myös WIFT Finland kanavalla / Discussion is streamed at WIFT Finland Channel https://youtu.be/5TG62cjYCoI

WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät paneelikeskustelun tuoden samalle lavalle pohjoismaiset elokuva- ja televisioalan päättäjät. Keskustelun teemoina ovat tasa-arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut, kuten tutkimus ja tilastointi. Miten Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä ja ottaa oppia toisistaan tasa-arvotyön edelläkävijöinä?

Keskustelijoina ovat Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen, Ruotsin elokuvainstituutin elokuvatuotantorahoituksen johtaja  Kristina Börjeson, Nordisk Film & Television Fondin toimitusjohtaja Petri Kemppinen, Islannin elokuvakeskuksen johtaja Laufey Guðjónsdóttir, Norjan elokuvainstituutin tuotantoneuvoja Silje Riise Næss, ja Tanskan elokuvainstituutin Head of Secretariat Dorthy Rasmussen. Tilaisuuden vetää professori Anu Koivunen Tukholman yliopistosta.

Tapahtuman tukijoina ovat Finnkino, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry,

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät ry.

Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin tukijat

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Ohjaajan tehtävä on luoda oikeanlainen ilmapiiri
Ohjaajaklubilla esitetty elokuva Hymyilevä mies veti elokuvateatteri Orionin täyteen. Paikalla kuvan estetiikasta olivat keskustelemassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja kuvaaja JP Passi.
Tervetuloa elokuva-alan jalkapallo-otteluun 2017!
Ohjaaja! Tule pelaamaan tai kannustamaan oma joukkueesi Les Auteurs voittoon elokuva-alan futisturnauksessa syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Ilmoittaudu ennakkoon niin kentälle kuin jälkipeleihin!
Ohjaajaklubit SELOn jäsenetu
Ohjaajaklubi maksuton jäsenetu selolaisille, syksystä 2017 lähtien maksullinen muulle yleisölle.
Pahan kukkien visuaalisesta ilmeestä
Kevään viimeisellä ohjaajaklubilla vuorossa oli Antti J. Jokisen Pahan kukat. Ohjaajan vieraana oli elokuvan kuvannut Matti Eerikäinen.
Avain-ryhmän kannanotto Yle-lain muuttamiseen HE 13/2017
Avain-ryhmä, joka on elokuva-alan yhteenliittymä, otti kantaa hallituksen esitykseen eduskunnalle Yleisradio-lain muuttamiseksi ja toimitti 6.5.2017 elokuva-ja media-alan järjestöjen allekirjoittaman vetoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnalle 6.6.2017.