Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries

Perjantaina 24.3.2017 klo 10:00-12:00 Kinopalatsi 2, Helsinki.

Tilaisuutta voi seurata myös WIFT Finland kanavalla / Discussion is streamed at WIFT Finland Channel https://youtu.be/5TG62cjYCoI

WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät paneelikeskustelun tuoden samalle lavalle pohjoismaiset elokuva- ja televisioalan päättäjät. Keskustelun teemoina ovat tasa-arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut, kuten tutkimus ja tilastointi. Miten Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä ja ottaa oppia toisistaan tasa-arvotyön edelläkävijöinä?

Keskustelijoina ovat Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen, Ruotsin elokuvainstituutin elokuvatuotantorahoituksen johtaja  Kristina Börjeson, Nordisk Film & Television Fondin toimitusjohtaja Petri Kemppinen, Islannin elokuvakeskuksen johtaja Laufey Guðjónsdóttir, Norjan elokuvainstituutin tuotantoneuvoja Silje Riise Næss, ja Tanskan elokuvainstituutin Head of Secretariat Dorthy Rasmussen. Tilaisuuden vetää professori Anu Koivunen Tukholman yliopistosta.

Tapahtuman tukijoina ovat Finnkino, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry,

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät ry.

Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin tukijat

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Eläkertaelokuva kunnioittaa historiaa kronikoimatta
Ohjaajaklubin helmikuun elokuvana nähtiin Tom of Finland, jonka jälkeen ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen avasivat yleisölle elokuvan prosessia ja kertoivat kertoivat elokuvanteon kamaluudesta ja ihanuudesta viihdyttävään tyyliinsä.
Ohjeistus alalle ja Selon toimenpiteet seksuaalisen härinnän ehkäisemiseksi julkistettu
Elokuva- ja tv-alan keskeisistä vaikuttajista koostunut työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Selon hallitus on perustanut työryhmän, joka keskittyy seksuaalisen häirinnän kysymyksiin ohjaajan näkökulmasta. Kevään 2018 aikana Selo järjestää jäsenistölleen koulutuksen, jonka pyrkimyksenä on perehdyttää ohjaajia paremmin esimiesaseman sekä valta-aseman velvoitteisiin ja vastuisiin.
Joulumaan dialogia hehkutettiin Ohjaajaklubilla
Ohjaajaklubilla esitettiin tiistaina 10. tammikuuta Niemen Joulumaa-elokuva, minkä jälkeen ohjaaja ja näyttelijä Eero Ritala kertoivat yhteistyöstään. Yleisöä kiinnosti erityisesti Joulumaan kiitellyn dialogin syntyminen käsikirjoituksesta valkokankaalle.
Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.