Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries

Perjantaina 24.3.2017 klo 10:00-12:00 Kinopalatsi 2, Helsinki.

Tilaisuutta voi seurata myös WIFT Finland kanavalla / Discussion is streamed at WIFT Finland Channel https://youtu.be/5TG62cjYCoI

WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät paneelikeskustelun tuoden samalle lavalle pohjoismaiset elokuva- ja televisioalan päättäjät. Keskustelun teemoina ovat tasa-arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut, kuten tutkimus ja tilastointi. Miten Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä ja ottaa oppia toisistaan tasa-arvotyön edelläkävijöinä?

Keskustelijoina ovat Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen, Ruotsin elokuvainstituutin elokuvatuotantorahoituksen johtaja  Kristina Börjeson, Nordisk Film & Television Fondin toimitusjohtaja Petri Kemppinen, Islannin elokuvakeskuksen johtaja Laufey Guðjónsdóttir, Norjan elokuvainstituutin tuotantoneuvoja Silje Riise Næss, ja Tanskan elokuvainstituutin Head of Secretariat Dorthy Rasmussen. Tilaisuuden vetää professori Anu Koivunen Tukholman yliopistosta.

Tapahtuman tukijoina ovat Finnkino, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry,

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät ry.

Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin tukijat

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.
SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa tammikuusta 2018 lähtien. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta.
Ohjaajaklubi 7. marraskuuta: Joka toinen pari / Every Other Couple
Ohjaaja Mia Halmeen vieraaksi saapuu yksi elokuvan päähenkilöistä, Ykä Nieminen. Elokuvan jälkeen Mia ja Ykä keskustelevat siitä millaista on ohjaajan työ, kun kameran edessä ei olekaan näyttelijä vaan todellisen elämän henkilö. Moderoijana Saara Saarela.
Kannanotto itseä ja toisia kunnioittavan työkulttuurin puolesta
Viime päivinä on raportoitu elokuva-alan sisällä tapahtuneista vallan väärinkäytöksistä, jotka ovat tulleet näkyviin erityisesti seksuaalisena häirintänä. Selo tuomitsee tällaisen käytöksen yksiselitteisesti ja haluaa muistuttaa, että elokuvateoksen ensisijaisena tekijänä ohjaajalla on suuri moraalinen vastuu siitä, miten hän käyttää valtaansa elokuvatuotannossa. Tavoitteena tulee olla avoin, itseä ja toisia kunnioittava työkulttuuri.
Miami veti salin täyteen puvustuksen ja ohjauksen yhteistyöstä kiinnostuneita
Elokuvateatteri Orion oli ääriään myöten täynnä, kun Tiina Kaukanen ja Zaida Bergroth kertoivat yhteistyöstään SELOn ohjaajaklubilla tiistaina 10. lokakuuta.