J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja avasi vuoden 2020 Ohjaajaklubit

Myllylahti ja Valkeapää 150120

Täysi salillinen yleisöä oli saapunut katsomaan J-P Valkeapään Cannes’n elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanutta kolmatta pitkää elokuvaa Oodin Kino Reginaan keskiviikkona 15. tammikuuta.

Mustan huumorin ja monimerkityksellisen elokuvallisen sävyn keinoin surua tutkiva elokuva kirvoitti myös runsaasti keskustelua näytöksen jälkeen ohjaaja Valkeapään ja yleisön välillä. Runsaasti maailmalla kiertäneen elokuvan taustoista, ohjauksellisista keinoista ja tavoitteista oli ohjaajan kanssa keskustelemassa Mikko Myllylahti SELO:n hallituksesta. 

Ohjaajaklubin näytökset ovat Kirjastotalo Oodin ensimmäisessä kerroksessa Kino Reginassa syyskaudella ja kevätkaudella kumpanakin neljä kertaa, kuukauden toisena keskiviikkona, ellei toisin mainita.

English subtitles! Elokuvat pyritään näyttämään englanninkielisin tekstein aina kun mahdollista. Keskustelut, joihin on aikaa noin 20-40 minuuttia, elokuvan pituudesta riippuen, käydään suomeksi. Ohjaajaklubit järjestetään KAVIn ja SELOn yhteistyönä AVEKin tuella.

 

Seuraavat ohjaajaklubit keväällä 2020:
12.2. Tottumiskysymys, Elli Toivoniemi ja Kirsikka Saari; mod. Ulla Heikkilä
11.3. Aatos ja Amine, Reetta Huhtanen; mod. Oliwia Tonteri
8.4. Marian paratiisi, Zaida Bergroth – mod. Ulla Heikkilä

Uusimmat julkaisut