Keskustelu komedian jatko-osasta hauskuutti

Teppo Airaksinen ja Kari Ketonen ohjaajaklubilla (Napapiirin sankarit 2, 2015).

Maaliskuussa ohjaajaklubilla paneuduttiin elokuvan jatko-osan ohjaamisen erityiskysymyksiin. Vieraiksi saatiin illan elokuvan, Napapiirin sankarit 2:n ohjaaja Teppo Airaksinen ja molemmissa osissa näytellyt Kari Ketonen.

Airaksinen kertoo saaneensa tuotantoyhtiöltä ohjaustyöhön vapaat kädet ja täyden luottamuksen. Ykkösosan menestys asetti tekemiselle kuitenkin paineita. Airaksinen on työskennellyt useimpien Napis-näyttelijöiden kanssa aiemmin, joten puikkoihin hyppääminen sujui tämän puolesta sujuvasti. Kameran taakse ohjaaja kuitenkin valitsi pitkälti eri ryhmän kuin ykkösosassa, ja tämä näkyy mm. kuvauksen ja leikkauksen tyylivalinnoissa.

Kari Ketosen mukaan Airaksinen on ohjaajana ykkösosan ohjaaja Dome Karukoskea selvemmin komedian ohjaamiseen profiloitunut. Ketonen itse oli mukana käsikirjoitusvaiheessa rakentamassa kohtausta, jossa Pikku-Mikon luksussviitin toiminnot sekoavat.

Puhelias Airaksinen kertoili avoimesti myös siitä, miten leikkausvaiheessa tehtiin paljon tuottajia arveluttaneita valintoja, kun pois jätettiin "varmat naurut" -tyyppisiä, toiminnan tempoa jarruttaneita vitsejä. Keskustelimme myös yksivuotiaan lapsinäyttelijän  ohjaamisesta.

Paikalla elokuvateatteri Orionissa oli viitisenkymmentä katsojaa. Keskustelua käytiin noin kolmen vartin ajan, ja hauskaa oli.

Uusimmat julkaisut