Hannaleena Hauru ohjaajaklubilla: Ihana nähdä yleisöä

Runsas joukko katsojia saapui nauttimaan Hannaleena Haurun Fucking with Nobody -elokuvasta marraskuisena keskiviikkona Kino Reginaan.

“En ole nähnyt elokuvallani näin paljon katsojia yhdellä kertaa”, ohjaaja totesi tyytyväisenä rajoitusten helpotettua.

Elokuva nauratti ja hätkähdytti yleisöä metatasoillaan – Hauru näyttelee ohjaamassaan elokuvassa pääosaa, elokuvaohjaaja Hannaa, joka kohdattuaan esteitä urallaan päätyy luomaan sosiaaliseen mediaan fiktionaalisen parisuhteen nuoren näyttelijänalun kanssa. Kun feikkiparin suosio räjähtää ja kollegatkin alkavat katsoa Hannaa eri tavalla, hauskaksi tutkimukseksi tarkoitettu someprojekti valtaakin osallisten elämän.

Ohjaajaklubin aiheeksi Hauru oli valinnut autenttisuuden ja uskottavuuden – elokuva välitti hahmoistaan ja tarinastaan hyvin todentuntuisen kuvan, ja läheisyys tekijöiden oikeisiin persooniin herätti väistämättä kysymyksen siitä, missä määrin nähty elokuva on “totta”. Hauru halusikin haastaa katsojan käsityksiä tältä osin, purkamalla elokuvan aikana erilaisia kerronnan tasoja toisensa jälkeen yhä yllättävämmin tavoin.

Venetsian Biennaalin mikrobudjetilla tehtyjen elokuvien projektista rahoitettu, ja samoilla festivaaleilla ensi-iltansa saanut elokuva on Haurun toinen. Hän kertoi ohjaajaklubilla kokeneensa pääosan esittämisen ohjaajuuden rinnalla haastavaksi, mutta myös ainoaksi tavaksi toteuttaa tämä elokuva. Muiden näyttelijöiden, sekä ammattilaisten että amatöörien, panosta Hauru kuvaili merkittäväksi – monista kohtauksista oli käsikirjoitettu vain suuntaviivat, ja kuvaustilanteessa kohtaukset luotiin yhteistyössä.

Ohjaajaklubi_Hannaleena_Hauru_FWN_10.11.2021

Ohjaajaklubilla marraskuussa nähtiin elokuvana Fucking with Nobody. Ohjaaja Hannaleena Haurua haastatteli Oskari Sipola.

Yleisöstä tiedusteltiin muun muassa Haurun esikuvia ja tulevaisuuden suunnitelmia. Hän kertoi tekevänsä parhaillaan dramaturgian tutkimuksen maisteriopintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Seuraava ohjaajaklubi järjestetään 8. joulukuuta, elokuvana silloin Diva of Finland. Ohjaaja Maria Monosen kanssa keskustelee Tommi Seitajoki.


Ohjaajaklubit järjestetään kuluvalla syys-talvikaudella kuukauden toisena keskiviikkona poikkeuksellisesti kello 16.30 alkaen Kino Reginassa (Keskustakirjasto Oodi). Elokuvan jälkeen on varattu n. 45 minuuttia ohjaajan haastattelulle ja keskustelulle yleisön kanssa.

Menneet:

  • 13. lokakuuta 2021 – Lauri Randla: Näkemiin Neuvostoliitto, 2020, haastattelee Oliwia Tonteri
  • 10. marraskuuta 2021 – Hannaleena Hauru: Fucking with Nobody, 2021, haastattelee Oskari Sipola

Tulevat ohjaajaklubit, keskiviikkopäivinä kello 16.30 alkaen:

  • 8. joulukuuta 2021 – Maria Veijalainen: Diva of Finland, 2019, haastattelee Tommi Seitajoki
  • 12. tammikuuta 2022 – Hamy Ramezan: Ensilumi, 2020, haastattelee Oliwia Tonteri

Kevät/kesäkaudella ohjaajaklubit alkavat tuttuun tapaan kello 17.00:

  • 9. helmikuuta 2022 – Anna Antsalo: Meren tuomat, 2021
  • 9. maaliskuuta 2022 – Suvi West: Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, 2021
  • 13. huhtikuuta 2022 – Juho Kuosmanen: Hytti numero 6, 2021
  • 11. toukokuuta 2022 – Khadar Ayderus Ahmed: Guled & Nasra, 2021

SELOn ohjaajaklubit järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja niitä tukee AVEK.

Elokuvat pyritään mahdollisuuksien mukaan näyttämään kansainvälisinä versioina englanniksi tekstitettyinä.

Uusimmat julkaisut