Maaliskuun ohjaajaklubilla Teppo Airaksinen ja Supercool

Teppo Airaksinen

Ohjaajaklubilla keskiviikkona 8. maaliskuuta kello 17.00 Kino Reginassa (Oodi) vieraana Teppo Airaksinen, jonka elokuva Supercool esitysvuorossa. Keskustelua johtaa Sameli Muurimäki.

“Keskustelemme muun muassa miten käsikirjoitus syntyi, ja miten he päätyivät tekemään elokuvaa Yhdysvaltoihin. Puhumme myös komedian ohjaamisesta, miten Supercoolin komediallinen tyyli sain muotonsa, ja mikä Airaksista kiinnostaa komediaelokuvassa. Valotamme myös mitä Airaksinen mahdollisesti oppi suomalaisen ja yhdysvaltalaisen elokuvantekokulttuurin eroista, ja kuinka esimerkiksi elokuvan toimintakohtaukset suunniteltiin ja toteutettiin”, Muurimäki kuvailee keskustelun aiheita.

Yleisö on tervetuulut mukaan keskusteluun kommentein ja kysymyksin.

Supercool on 90-luvun amerikkalaisista teinikomedioista tyylillisesti ammentava toimintakomedia. Elokuvan pääroolissa Neilinä on Jake Short ja hänen parasta, ja samalla ainoaa kaveriaan Gilbertiä esittää Miles J. Harvey. Elokuva leikittelee ajatuksella, mitä tapahtuisi, jos vähän yksinäinen ja nörtti nuori mies muuttuisi yhtäkkiä katseita kääntäväksi komistukseksi, ja uskaltaisi viimein lähestyä pitkäaikaista ihastustaan. Neilin odottamattoman muodonmuutoksen päivänä ihastus järjestääkin bileet, joihin on tietenkin pakko päästä. Matkan varrelle on luonnollisesti ripoteltu absurdeja hahmoja ja esteitä, jotka kiihdyttävät komediaa. Huumori on roisia ja nopeatempoista, ja vitsit osuvat monesti navan alapuolelle. Huumorin ohella tarinassa on vakavia teemoja kuten nuorten miesten ystävyys, tarve tulla nähdyksi ja pidetyksi, löytää ja kokea rakkautta. Suomalaisen Yellow filmin tuottama elokuva on kuvattu Yhdysvalloissa ja roolitettu amerikkalaisilla näyttelijöillä.

Valokuva elokuvasta Supercool, 2021. O: Teppo Airaksinen

Valokuva elokuvasta Supercool, 2021. O: Teppo Airaksinen

Ohjaajaklubin kevään viimeinen näytös ja tekijävierailu:

  • huhtikuussa Susanna Helke ja Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja, 2022.

SELOn ohjaajaklubit järjestetään 8 kertaa vuodessa syyskuusta huhtikuuhun kuukauden toisena keskiviikkona kello 17.00. Kino Reginan (Keskustakirjasto Oodi, https://kinoregina.fi/info/ ) lippukassa aukeaa puolituntia ennen päivän ensimmäistä näytöstä.

SELOn ohjaajaklubit järjestetään yhteistyössä KAVIn kanssa ja niitä tukee AVEK.

Elokuvat pyritään mahdollisuuksien mukaan näyttämään kansainvälisinä versioina englanniksi tekstitettyinä.

English subtitles any time available.

      

SUPERCOOL

 

Uusimmat julkaisut