Mikä ihmeen showrunner?

Kuva

 

 

Tervetuloa Showrunner-päivään 15.11.2013 Yleisradion Ison Pajan auditorioon!

Aamukahvia ja suolapalaa on tarjolla kello 9.15 alkaen, ohjelma kello 10-16 

Showrunner on se henkilö, joka on tuotannollisesti ja taiteellisesti päävastuullinen läpi koko tv-sarjatuotannon. Useimmiten tämä henkilö on sarjan käsikirjoittaja. Meillä Suomessa titteli ja käytäntö on vielä vähemmän tunnettu, maailmalla sitä käytetään yleisesti pitkissä tv-sarjoissa. Käsikirjoittajien Kilta järjestää yhteistyössä Yleisradion ja Favexin kanssa tilaisuuden jossa pohditaan miten malli sopii Suomeen. 

Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti tuottajille, ohjaajille, käsikirjoittajille ja tilaajille. 

Keskustelun avaavat kaksi ulkomaista vierasta: 

Steve Kronish on amerikkainen käsikirjoittaja, joka kirjoittanut mm. MacGyver tv-sarjaa. Hän on toinen Kuuma Piiri –sarjan luojista ja toiminut sen jälkeen kirjoittaja/showrunnerina mm. Pimeyden sydän  (The Profiler), 24 ja The Kennedys´ -sarjoissa.  Tällä hetkellä hän kirjoittaa 4-osaista tv-sarjaa Marilyn Monroesta ja toimii siinä myös showrunnerina. Kronishilta kuulemme, miten malli käytännössä toimii USA:ssa. 
 

 

Camilla Hammerich on tanskalaisen Vallan linnake -menestysdraaman tuottaja. Hän kertoo, miksi päästi käsikirjoittajan tv-sarjatuotantonsa taiteelliseen johtoon. Tarkoituksena on myös selvittää miten tanskalainen showrunner-malli eroaa amerikkalaisesta. 

 

 
 

 

Iltapäivällä on vuorossa paneelikeskustelu, jossa käsikirjoittaja Mikko Pöllä, käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa, tuottaja Teea Hyytiä ja tilaaja Olli Tola keskustelevat siitä, miten malli sopisi Suomeen. Paneelikeskustelun jälkeen on yleisökeskustelun vuoro. Keskustelukielenä on pääosin englanti. 

 

 

 

Tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja! Ilmoittaudu siis nopeasti. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 11.11 mennessä!

Tilaisuus on ilmainen. Lounastaa voi omakustanteisesti Ylen Ison Pajan ravintolassa. Tilaisuuden päättää vapaamuotoinen seurustelutilaisuus

Tervetuloa! 
Käsikirjoittajien Kilta, Yle, Favex 
Mukana tukemassa tilaisuutta: Suomen elokuvasäätiö ja AVEK 

 

 
   
 

 

Uusimmat julkaisut