INPUT 2014 HELSINKI

Inputin rekisteröinti on auennut (input-tv.org). Kansainvälinen TV-konferenssi Input pidetään Helsingin Katajanokalla 12.-15. toukokuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun vuodesta 1977 lähtien järjestetty Input pidetään Helsingissä.

Inputin isäntä Yle odottaa noin 700 television ja verkkotuotantojen ammattilaista Helsinkiin katsomaan ohjelmia, keskustelemaan niistä ja verkostoitumaan.

21 katselusessiossa nähdään noin 80 ohjelmaa viideltä mantereelta. Ohjelmat on valinnut Inputin kansainvälinen jury. Vuoden 2014 Inputin painopisteitä ovat tutkiva journalismi, lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmat, fiktio, formaatit ja verkkoon tehtävät tuotannot.

Yhdessä kotimaisten ja pohjoismaisten kumppanien kanssa Yle järjestää varsinaisen Input-ohjelmiston lisäksi kolme lisäsessiota. Maanantaina 12. toukokuuta käsitellään julkisen palvelun mahdollisuuksia paketoida sisältöjä uusilla innovatiivisilla tavoilla. Tiistaina 13. toukokuuta aiheena on kansainväliset yhteistuotanto- ja levitysstrategiat. Keskiviikkona 14. toukokuuta teemana on animaatio ja peliteollisuuden ja television kohtaamiset.

Nykyhetken yleisö käyttää mediaa yli kansallisten rajojen, ja samaan pitää myös mediatalojen pystyä. Näinä  monimediaalisina rajattomina aikoina jokainen etsii yhtä ja samaa asiaa: hyvää ja kestävää sisältöä. Parhaassa tapauksessa hyvä paikallinen tuotanto toimii samaan aikaan globaalisti. Input 2014:n slogan onkin:

Content Strikes Back!

Mielenkiintoisten ja innovatiivisten ohjelmien ja ammatillisten keskustelujen lisäksi Yle ja Input tarjoavat hienot mahdollisuudet verkostoitumiseen, päivin ja öin. Inputin Midweek party Suvilahden Kattilahallissa on jo nyt klassikko.

Yle järjestää Inputin yhdessä koko suomalaisen audiovisuaalisen kentän kanssa ja kentälle. Inputin mahdollistamisessa ovat mukana muun muassa Koulutusrahasto Koura, Suomen Elokuvasäätiö, Satu ry., Goethe-instituutti, Nordisk Film & TV Fond ja MTV3.

Uusimmat julkaisut