Pirjo Honkasalo -masterclass toukokuussa

TIEDOTE 

KAVI ja Selo juhlistavat Pirjo Honkasalon uraa toukokuussa järjestettävällä ohjelmistolla

Minulle kaikkein keskeisintä elokuvassa on tavoitella ihmisen hiljaisuutta, eläimen hiljaisuutta ihmisessä. Elokuva taiteenlajina antaa siihen mahdollisuuden.

– Pirjo Honkasalo 
(John Anderson: Armoton kauneus – Pirjo Honkasalon elokuvataide)

Suomen elokuvaohjaajaliitto Selo ry on myöntänyt kunniajäsenyyden yhdelle Suomen arvostetuimmista elokuvaohjaajista, Pirjo Honkasalolle. Honkasalon kansainvälisestikin tunnustettu ura on sekä leveä että pitkä: vuosikymmenten ajan hän on ansioitunut dokumentti- ja fiktioelokuvien ohjaajana sekä elokuvaajana, joka tunnetaan omaäänisten ja muotokieleltään vahvojen elokuvien tekijänä. Honkasalo on moninkertainen Jussi-voittaja ja hänen elokuviaan on esitetty maailman merkittävimmillä elokuvafestivaaleilla. Selo on myös valinnut hänet vuoden elokuvaohjaajaksi kahdesti. Honkasalo on myös yksi Selon perustajajäsenistä.

Toukokuussa 2018 Selo järjestää yhteistyössä KAVI:n ja Aalto-yliopiston kanssa Honkasalon elokuvien retrospektiivin Orionissa sekä elokuvaohjaajille ja opiskelijoille suunnatun master classin, ensimmäistä kertaa Suomessa. Master classissa Pirjo Honkasalo puhuu tekijyydestä, omasta äänestä ja taiteellisesti kunnianhimoisen elokuvan merkityksestä. Honkasalo kertoo pitkäkestoisesta urastaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaisen elokuvan viime vuosikymmeniin.

Pirjo Honkasalo -masterclass, lauantaina 12.5. klo 13–16, Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki

Selo järjestää yhteistyössä KAVI:n ja Aalto-yliopiston kanssa Honkasalon elokuvien retrospektiivin elokuvateatteri Orionissa sekä ensimmäistä kertaa Suomessa elokuvaohjaajille ja opiskelijoille suunnatun masterclassin. Masterclassissa Pirjo Honkasalo puhuu tekijyydestä, omasta äänestä ja taiteellisesti kunnianhimoisen elokuvan merkityksestä. Honkasalon pitkä ura tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaisen elokuvan viime vuosikymmeniin. Moderaattorina toimii elokuvatuottaja, dokumentaristi Iikka Vehkalahti.

Pirjo Honkasalon masterclass on avoin ja maksuton 

  • Suomen elokuvaohjaajaliitto Selo ry:n jäsenille, 
  • Aalto-yliopiston elokuvataiteen opiskelijoille ja henkilökunnalle,
  • elokuvaajien yhdistys FSC:n jäsenille sekä 
  • dokumentaristeille, 
  • journalisteille ja 
  • elokuvatutkijoille.

Muita kiinnostuneita voidaan puitteiden salliessa ottaa mukaan erillisestä pyynnöstä.Tiedustelut chia.koskinen@selo.fi

Tilaisuuteen on rajoitettu määrä paikkoja. Aikaisemmat ennakkoilmoittautumiset on otettu huomioon. Ilmoittautumiset to 3.5. kello 18 mennessä pyydetään osoitteeseen:

Masterclass-luentoon liittyvään näytökseen la 12.5. klo 10.30 on vapaa pääsy. Näytöksessä esitetään elokuvat 250 grammaa ja Ikäluokka.

Huom. Ilmoittaudu ensisijaisesti linkin kautta. Jos aikataulusi muuttuu, voit hallinnoida ilmoittautumistasi ja peruuttaa tapahtumaan osallistumisesi. Peruutuslinkki löytyy saamastasi vahvistussähköpostissa.

Näytöstiedot kuvan jälkeen.

Elokuvanäytökset

Elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15, Helsinki

Näytökset ovat kaikille avoimia. Vapaa pääsy Selon jäsenille ja Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitoksen opiskelijoille. Lauantain 12.5. aamunäytökseen on vapaa pääsy kaikille.

Keskiviikko 2.5. klo 17.00

Betoniyö (2013) 96’ 
Vaaran merkki (1978) 19' 

Helatorstai 10.5. klo 18.20

Tulipää (1980) 156'

  • Näytös osana KAVIn Muistovuosi 1918 -ohjelmaa (100 vuotta Maiju Lassilan kuolemasta), alustajana Markku Eskelinen, joka on kirjoittanut Lassilasta innoittuneesti tuoreessa Raukoille rajoille -kirjassaan.

La 12.5. klo 10.30  

Ikäluokka (lk, dok, 1976) 43' 
250 grammaa (lk, 1983) 56'

Tervetuloa!

Uusimmat julkaisut