Pirjo Honkasalon masterclass ensi kertaa Suomessa

Pirjo Honkasalo, Betoniyö

SELOn kunniajäsen Pirjo Honkasalo piti ohjaajille ja opiskelijoille suunnatun masterclassin ensimmäistä kertaa Suomessa elokuvateatteri Orionissa viime lauantaina 12. toukokuuta. Kuusikymmenpäiselle yleisölle Honkasalo puhui intiimisti tekijyydestä, oman äänen muodostumisesta, työn mielekkyydestä ja haasteista sekä taiteellisesti kunniahimoisen elokuvan merkityksestä. Honkasalon pitkän uran kautta yleisölle avautui näköala suomalaisen elokuvan viime vuosikymmeniin ja kansainvälisten tuotantojen maailmaan. Mestarin kanssa keskustelemassa oli elokuvaohjaaja Susanna Helke

Tallennusvälineet jäivät sivuun ja huomio suunnattiiin tarinoihin ja niiden kuunteluun. Suomen arvostetuimpiin kuuluva elokuvaohjaaja valotti suhdettaan ohjaamiseen ja ohjaamisen metodeihin niin dokumentti- kuin fiktioelokuvien ohjaajana ja kuvaajana. Myös eettiset ja vastuukysymykset puhututtivat.  

Honkasalo on moninkertainen Jussi-voittaja ja hänen elokuviaan on esitetty maailman merkittävimmillä elokuvafestivaaleilla. Hän on pitänyt masterclassin muun muassa IDFAssa, vuosittain Amsterdamissa  järjestettävällä maailman suurimmalla kansainvälisellä dokumenttielokuvafestivaalilla. Selo on valinnut Honkasalon vuoden elokuvaohjaajaksi kahdesti. Hän on myös yksi Selon perustajajäsenistä.

Seminaari on osa SELOn jäsenille suunnattua Selonteko-sarjaa, järjestyksessään neljäs.  Tapahtuma järjestettiin yhdessä KAVI:n ja Aalto-yliopiston kanssa ja AVEKin tuella. 

Pirjo Honkasalo MASTERCLASS 12 May 2018 Cinema Orion Helsinki

Saara Saarela avasi tilaisuuden SELOn ja Aalto-yliopiston puolesta.

Uusimmat julkaisut