SES on julkaissut ohjeistuksen helpottamaan intiimikohtausten tekemistä kameratyöskentelyssä

Suomen Elokuvasäätiö on julkaissut ohjeet intiimikohtausten tekemiseen elokuva- ja televisiotuotannoissa, sekä laajan selvityksen kokemuksista niiden tekemisessä. Selvityksen ja ohjeistuksen on tehnyt näyttelijä Saara Kotkaniemi, joka haastatteli 40 näyttelijää ja 20 ohjaajaa kerätäkseen kokemuksia, parhaita toimintatapoja ja varoittavia esimerkkejä.

“Suurin osa haastateltujen ikävistä kokemuksista liittyi huonoon kommunikointiin tekijöiden välillä. Intiimikohtauksia on aivan liian usein lähdetty tekemään ilman kunnollista keskustelua ja oletettu, että asiat ratkeavat itsestään. Uskon, että intiimikohtauksista tulee parempia, jos keskustelu on perusteellisempaa ja kaikki osapuolet ovat selvillä siitä, mitä ollaan tekemässä”, Kotkaniemi sanoo selvityksen tiedotteessa.

Selvitys on kattava ja silmiä avaava läpiluotaus, joka on erinomaista luettavaa kaikille, jotka intiimikohtausten kanssa joutuvat tekemisiin!

Tiedote linkkeineen Elokuvasäätiön sivuilla: https://ses.fi/uusi-ohjeistus-helpottamaan-intiimikohtausten-tekemista-kameratyoskentelyssa/

Ohjeistus intiimikohtausten tekemiseen kameratyöskentelyssä (pdf):
suomeksi / ruotsiksi / englanniksi

Selvitystyö intiimikohtausten tekemisestä kameratyöskentelyssä (pdf)

Uusimmat julkaisut